Vilken succe!

Christer Mårdh inviger Blendafibers byanät i Odensjö gamla skola.

2 november 2010, uppdaterad 9 november

Till Blendafibers invignings och informationsmöte kom hela sex olika operatörer och talade för sina tjänster, förutom Wexnet.

– Så fort det lyser två gröna lampor på fiberswitchen kan ni ansluta er till Wexnet och välja en operatör. Det kostar ingenting förrän ni själva aktiverat anslutningen, berättade Mats Bild på Wexnet som står för byanätets anslutning mot omvärlden.

Wexnets avgift för deras del av fiberförbindelsen är för övrigt 150 kronor i månaden. Till det kommer egentligen en engångsavgift för anslutning på 500 kronor, men den bjuder de på till alla som aktiverar inom ett år.

Sedan var det dags för operatörerna att visa vad de kan erbjuda och det gjorde de mer än gärna inför de 60-talet byinvånare som slutit upp.

– Väljer du ip-telefoni från VoiceTech ringer du inte bara billigare och säkrare med bättre ljud. Du kan få två telefonnummer för samma pris och kan även ta med dig telefonen på långsemestern om du vill. Och det kostar endast 30 kronor per månad. Prova oss, vi har ingen bindningstid eller uppsägningstid, sade Luis Vidal från Voicetech.

Luis Vidal från Voicetech diskuterar ip-telefoni med Sven Åkesson, Magnus Karlsson och Gösta Hyltén-Cavallius.

– Vi kan ge dig det mest kompletta tv-utbudet och har flest hd-kanaler i Sverige. Iptv-boxen ingår om du tecknar dig på 24 månader och du kan själv välja vilka kanaler du vill abonnera på, sade Joakim Månsson på Canal Digital.

– Väljer du Vökby har vi ett fint paketerbjudande med ip-telefoni, 100 Mbit/s bredband och ip-tv och blir ni tio stycken som tecknar er ska ni få hela paketet för 249 kronor per månad. Vökbys ip-tv ger dessutom möjlighet att spela in tv-program, men inspelningen sker i gemensamma servrar och skickas till dig via fibern när du vill titta på programmet. En fördel med detta är att om du till exempel missat att själv spela in Robinson kanske någon annan av våra kunder gjort det. Då kan du också titta på den inspelningen och snabbspola förbi reklamen, förklarade Frank Gunnarsson från Vökby Bredband.

Frank Gunnarsson från Vökby Bredband diskuterar triple play med Christer Bengtsson och Eva Bengtsson.

Även Smålandsposten har uppmärksammat händelsen och publicerar en artikel om saken den 2 november på sidan A13. Här är en bild på artikeln ur tidningen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.