Sista chansen för nya anslutningar?

2017-05-18

På Blendafibers årsmöte 2017 diskuterades nya anslutningar flitigt. En anledning till detta är att styrelsen presenterade ett kostnadsförslag för vad det skulle kunna kosta att dra igång en sista etapp och bygga ut Blendafibers byanät med nytillkomna och nya önskemål om anslutningar som tillkommit.

Sedan en tid tillbaka finns det en intresseanmälan ute på hemsidan och föreningen har hittills fått in sex intresseanmälningar. En kostnadsberäkning för att ansluta dessa sex landar på mycket grovt räknat dryga 30 000 kr per anslutning.

– Vill du gå med i Blendafiber och få en snabb fiberanslutning finns fortfarande chansen! Vi tar in intresseanmälningar till den 1 september 2017, hälsar Christer Mårdh, ordförande i föreningen.

– Vill du gå med i Blendafiber och få en snabb fiberanslutning finns fortfarande chansen! Vi tar in intresseanmälningar till den 1 september 2017, hälsar Christer Mårdh, ordförande i föreningen.

En betydande del av kostnaderna är fasta vilket gör att anslutningskostnaden beror på  hur många som går med.

Vid åtta nya anslutningar beräknas kostnaden sjunka till cirka 25 000 kr per anslutning och om det bara är fyra som går med skjuter kostnaden långt över 30 000 kr.

Anmäl intresse före 1 september

På årsmötet beslutades att sätta en bortre gräns för att de som vill ska kunna få fiberanslutning i närtid. Gränsen sattes till den 1 september 2017 och det innebär att det då kommer att tas ett beslut baserat på hur många intresseanmälningar som kommit in om det ska startas en ny etapp eller ej.

För dig som inte har fiberanslutning i dag är detta antagligen sista chansen att kunna gå med, så passa på att anmäl ditt intresse redan nu. Ju fler som anmäler sig desto lägre kan anslutningskostnaden bli. Intresseanmälan är inte bindande och den som anmält sitt intresse får ta ett slutgiltigt beslut efter den 1 september baserat på vad kostnaden kan beräknas till då.

Du hittar mer information och kan lämna din intresseanmälan här:

Intressekoll – dags för en tredje etapp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.