Blendafiber ekonomisk förening avvecklas, så vad händer nu?

På Blendafibers årsstämma 2022-03-28 beslutades det enhälligt att föreningen skulle avvecklas genom att begära sig i frivillig likvidation med omedelbar verkan. I praktiken innebär detta att styrelsen upplöses och att den likvidator som stämman valt (styrelsens tidigare kassör) övervakar och sköter ekonomin under den tid det tar att avveckla föreningen.

Du som inte var med på mötet hittar stämmoprotokoll och årsredovisning här:

Ansökan om frivillig likvidation är nu inskickad till Bolagsverket och om inte Finansinspektionen eller Bolagsverket motsätter sig valet av likvidator inträder nu en period där eventuella fordringsägare ska få möjlighet att säkerställa sina krav på föreningen innan den kan avvecklas. En period som förväntas vara cirka 6 månader.

Bolagsverket om frivillig likvidation och vilka regler som gäller

Enligt den gamla styrelsen finns dock inga kända fordringsägare eller skulder som skulle kunna belasta resultatet, så efter att avgifter betalats för likvidation och förvaltning, kan föreningens återstående medel och tillgångar fördelas ut till medlemmarna. Du kan som medlem räkna med att få tillbaka cirka 2 500 kr om inget oförutsett skulle inträffa.

För att likvidatorn ska kunna betala ut medel till medlemmarna krävs att alla medlemmar lämnar in sina kontonummer eller bankgironummer till likvidatorn. Detta kan enklast göras via det formulär du når här:

Vi behöver dina uppgifter för att kunna betala ut din andel!

Känner du dig tveksam till att lämna dina bankuppgifter på detta sätt kan du även välja att:

1. Skriva uppgifterna på papper och posta eller lämna till Magnus Karlsson, Odensjö Boaberg 1, 342 55 Grimslöv.

2. Skicka in uppgifterna via mail till: magnus.karlsson@blendafiber.se.

Här är några bilder från Blendafibers senaste och sista årsmöte (klicka för att förstora):

 

  • Fotnot: Denna webbplats kommer att finnas kvar till hösten 2022, i princip så lång tid det förväntas ta att genomföra den frivilliga likvidationen. När webbhotellets årsfaktura inte förnyas kommer webbplatsen att raderas och sedan upphöra att existera då domänen blendafiber.se blir ledig igen. Innehållet på webbplatsen kommer dock att säkerhetskopieras och arkiveras, och kan även komma att speglas som en öppen arkivkopia på en annan adress i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.