Bäste medlem i Blendafiber!

6 april 2012

Vi har nu nått i mål med vårt gemensamma fiberprojekt. Alla medlemmar har nu fått fibern installerad och inkopplad i sin fastighet. Det tog oss nästan exakt två år. Som du kanske minns startade vi den 30 november 2009 med ett stormöte i Odensjö skola för att se om intresse fanns. Och det gjorde det.

Nu kan alla som vill koppla upp sig via fibern och köra internet, ip-telefoni och TV – samtidigt med bästa kvalitet, högsta fart och största möjliga trygghet. Det är bara att välja tjänsteleverantör via de som finns i Wexnets nät. Många av oss är redan igång och det fungerar verkligen fantastiskt bra.

Det som nu återstår är en mängd administrativt arbete med bidragssammanställningar, betala fakturor, årssammanställning, kontakt med lantmäteriet, märka upp skåp, sätta upp märkstolpar med mera. Så någon gång under detta år kan vi nog summera allt för byggnadsfasen i detta projekt.

Men jag kan redan nu berätta att det ser bra ut. Vi kommer att kunna betala tillbaka en del av insatsen. Innan dess måste vi dock reda ut en punkt som många uppfattat som orättvis – dagsverkena.

I det avtal du undertecknat om anslutning till Blendafiber ingår att ställa upp med två dagars ideellt arbete. Många av medlemmarna har gjort detta och mycket därtill. En del har köpt dagsverken av våra ungdomar som ställt upp när det behövts, men det visar sig nu att ungdomarna arbetat betydligt fler dagar än de fått betalt för.

För er som inte har haft möjlighet på grund av jobb, att ni inte bor här eller av andra orsaker inte kunnat ställa upp, finns det nu möjlighet att betala in 500 kr per icke köpt eller utfört dagsverke till bankgiro 817-0607.

Glöm ej att skriva ditt namn när du sätter in pengarna så vi kan se vem som betalat in.

Dessa pengar tänkte vi använda till att betala de ungdomar som så förtjänstfullt hjälpt oss. Eventuellt överskott kommer att användas till medlemmarna, det kanske kan räcka till fika i samband med stormöte eller något annat.

Vi vill också passa på att tacka dig och alla andra för ett mycket positivt bemötande under hela denna projekttid.

Styrelsen för Blendafiber
genom

Christer Mårdh
Ordf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.