Åtta miljoner kronor till bredband i länet

27 juli 2010

Kronobergs län har tilldelats åtta miljoner kronor till bredandsprojekt i syfte att främja utvecklingen i vår landsbygd.

Tidigare har länets tilldelats 2,4 miljoner kronor och nu har Jordbruksverket beviljat ytterligare 5,6 miljoner kronor. För hela landet finns 94,5 miljoner kronor.

Bredband är en av de nya utmaningarna i landsbygdsprogrammet som Länsstyrelsen har arbetat intensivt med under första halvåret 2010. Det har rått stor osäkerhet kring regler, startdatum, omfattning och budget. Den det mesta är nu klarlagt varför medel har kunnat beviljats till ett flertal projekt i länet.

– Utbyggnad av bredband på landsbygdens bygger på att de boende själva är engagerade och därför är det med glädje som jag konstaterar att vi trots allt lyckats lämna medel till de projekt som nu kan genomföras, säger länsråd Lennart Johansson.

Pengarna kommer från Europeiska Återhämtningsfonden och Sverige har fått 94,5 MSEK. Kravet är att dessa medel ska medfinansieras med ytterligare 25 % offentliga medel.

– Även om vi fått en god tilldelning från den nationella potten har vi en förhoppning att få ytterligare medel för att kunna tillgodose en del av det stora behov som finns i länet, säger Anders Meijer som är funktionsledare för Länsstyrelsen avdelning för Tillväxt och landsbygd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.